Case Study: Glass Partitioning Leeds

Location:Leeds City Centre

Industry:Global Recruitment

Date:March 2017

An attractive Leeds frameless glass partitioning install within a desirable city centre office space.

Glass Office Partitions

A global recruitment company appointed Rodley Interiors to assist with their office move to a  new Leeds City Centre office. Utilising our skill set as glass partitioning specialists we have modernised the space by installing a frameless glass partitioning system. This attractive system reflects their professionalism, utilises natural light and creates practical office divisions.

Clever Spatial Solutions

Our client’s new office space had an impelling and eye-catching industrial feel with open steel columns and ductwork on show, this had the pottential to become a revolutionary office space by combining different materials. By expertly installing the Leeds glass around the buildings original features maximised the already generous floor space. We fitted the glass partitioning leeds in and around the open steel work creating;

  • individual offices
  • meeting rooms
  • spacious boardroom

The frameless glass partitioning we have installed is 12mm thick and toughended which is ideal for any office space. A glass partitioning system like this allows for unindered vision, utilises light and is striking to look at. If privacy is required we can install a manifestation film which can be created to any design or specification. With frameless glass doors also installed on this project the space looked uniform and professional throughout.

Glass Partitioning Leeds
Glass Partitioning Leeds

Project Challenges and Solutions

This glass partitioning leeds project came with its own challenges to overcome;

  • The glass partitioning  had to be built around fixed air-conditionining units, we had to be careful not to restrict air flow.
  • There were challenges with the logistics of the build such as working around a narrow staircase to carry materials.
  • As the space was without a suspended or ‘false’ ceiling the glass had to be built around formed partition bulkheads.