Case Study: Warehouse Refurbishment

Client:Lawcris Panel Products

Location:West Yorkshire

Industry:Panel Products Supplier

Building:Trade Depot

Date:August/October 2015

Commissioned as Principal Contractor Rodley Interiors shaped this warehouse refurbishment project from a vast open space to a dynamic area for trade.

Assessing the project requirements

Rodley Interiors were approached from a valued existing client to act as the Principal Contractor for their warehouse refurbishment in Leeds. With their business rapidly expanding and with a need to create a new trade depot area we were delighted to be commissioned for the 10 week project. With the seemingly almost infinite space within the area, our client was keen to make the most of the generous floor space available. Our brief for the project;

  • Create a practical and highly operable trade depot area with office and meeting space around a 2 storey mezzanine floor utilising Rodley Interiors services and products.
Warehouse Refurbishment

Managing a large scale project

By acting as Principal Contractor we had to be fully compliant with all aspects of Health and Safety on site and the objectives of the role, from appointing other contractors to offering full site management services. This warehouse refurbishment included;

Warehouse office walls being formed.
  • External wall linings
  • Steel encasements
  • Floor to ceiling height jumbo wall
  • Office partitioning and suspended ceilings throughout
  • LED lights, electrical and plumbing works
  • Office flooring
  • Decoration works
  • New external window boards and blinds
  • New office kitchen
  • Office staircases

 Industrial West Yorkshire internal works.

Warehouse partition walls

Both the external walls and interior dividing walls in this warehouse refurbishment had to be both of a  high performance and visually appealing. The external walls were lined with Gypliner Studs and plasterboards finished in a flush wall finish.

To create a segregation on the floor space we installed a jumbo wall. The jumbo stud partitioning ran from the floor level to roof height and enclosed both a holding area and offices.

Maximum quality partitioning

With exemplary and faultless qualities the Fire rated partitioning system we installed within this warehouse refurbishment, worked nicely.

The 75mm partitioning system which also offers creditable sound reduction qualities, was the prefect choice when creating warehouse offices.

We formed both individual and open plan office spaces over  the mezzanine floor.

The aesthetically pleasing workspaces overlooking the main trade area offered the ideal working environment for staff.