Upcoming full height frameless glass project

This week we’re starting a glass partitioning project at Salts Mill in Shipley.  The office space at the mill has a higher than normal ceiling and the client has requested full height glass.  This is to allow as much natural light as possible to flood into the work space. We’ve recommended a frame-less system as we believe it suits the clients requirements perfectly.

Main Entrance, Salts Mill

Main Entrance, Salts Mill

This Victorian mill is steeped in history and a modern product like glass partitioning will be a low impact solution that helps retain the character of this great building.

Revolving main entrance door with side doors.

Revolving main entrance door with side doors.

We will be building a dropped bulkhead in plasterboard from the suspended ceiling as the room is higher than the maximum 3 metres the frameless system will support. Doors will be standard height in glass, finished with push & pull handles and a glazed over-panel above.  Two rows of 50mm dots in Opal frost film will be applied to all the glazing, including the doors, once installed.

Office refurb. in process

Office refurb in process

As you can see from the photographs, the areas are nearly clear and almost ready for the new carpets and lighting to be installed.

High ceiling waiting for glass install

High Ceiling waiting for glass install

Suspended ceiling and plasterboard mf ceiling painted White.

Suspended ceiling and plasterboard mf ceiling painted white

We’ll blog more photos over the next couple of weeks as work progresses.